Blog - archief

« 1 2 3 4
 • Loop je telkens tegen hetzelfde aan? Taal kan ontstroeven!
  29 nov 2013 - Reacties

  C'est le ton qui fait le musique! Maar ook de woorden die je gebruikt kunnen raken of je kan met woorden juist de plank mis slaan.

  Jouw woordgebruik zorgt voor impact of verstaring. Taal is daarmee ook een ware sleutel voor beweging. 

  Met woorden kan je zoveel creeeren. Weet ik ook als dichteres. Een paar woorden creeeren soms een hele wereld!

  Lees meer
 • Wil je ook graag dat je medewerkers innovatief en " wakker blijven"
  17 okt 2013 - Reacties

  Een dagje op de hei, een beetje gek doen en een grote flipover met heel veel geeltjes. Als er innovaties zijn, zijn dat de veel gebruikte ingredienten om te zorgen voor innovatieve ideeen. 

  Het gekke is, 'dat zo even doen',  helaas niet altijd leidt tot doorbreek innovaties. Veelal gaat men de dag erop weer door met 'de waan van de dag. '

  En hoe teleurstellend is het als de manager vervolgens concludeert: "Leuk gedaan, maar het is eigenlijk meer van hetzelfde?" Hoe teleurstellend is dat voor mensen die toch echt hun best hebben gedaan al hun creativiteit op die ene dag in te zetten.

  Lees meer
 • Word je er moedeloos van? Hoe je nieuwe plannen wel kan laten slagen
  24 sep 2013 - Reacties

  Niet zo frusterend als niet slagende plannen. Gave ideeen, bedacht onder de douche, tijdenseen heisessie of met een trainer. En vervolgens? Gebeurt er niets mee. Kortom plannen die in de la belanden.

  Of het nu gaat om een bedrijfsplan, een nieuwe innovatie, propositie of organisatieverandering.

  Dingen die je echt zou willen, maar waar je maar geen beweging in krijgt. Hoe krijg je dat nu voor elkaar. In dit artikel een paar tips.

  Lees meer
« 1 2 3 4